En morgonpromenad i skogen i slutet av augusti. En hundägare och två hundar som börjar roar sig med att leta rätt på, och markera, kantareller. Den trötta hundägaren har bara en enda belöning med ut i skogen – en snörboll som är rolig att leka med. Men hur delar man en rolig snörboll på två duktiga hundar – samtidigt? Hund nr 1 hittar kantareller och markerar – matte går dit – kastar iväg bollen som belöning åt hunden och sätter sig och plockar kantareller i en bajspåse som hon hade i fickan. När hon plockat färdigt ser hon hund nr 2 markera kantareller en liten bit bort… hund nr 1 har lagt sig med bollen och väntar på fortsättning. Hmmm… matte kallar in hund nr 1 för att ta bollen och belöna hund 2 med. Hur bra blev det här nu då???smiley

Note to self: Ta alltid med mer än en belöning på promenaden! Antingen leksak + godis eller två leksaker. Mina hundar uppskattade inte att bli av med leksaken på det här sättet och jag vill ju att de ska fortsätta att markera många kantareller. smiley

Annika, Abbe och Koy